InCites Benchmarking & Analytics Veri Tabanı Aboneliği

Journal Citation Reports & Essential Science Indicators içeren  InCites Benchmarking & Analytics  veri tabanına aboneliğimizin başladığını duyurmaktan mutluyuz.

Erişim Linki:  incites.clarivate.com

Kütüphane Erişim Linki: https://iku.libguides.com/az.php?a=i


Web tabanlı bir akademik değerlendirme aracı olan InCites, kurumların ve araştırmacıların araştırma performansını analiz etmeye olanak tanır. InCites araştırmacı ve kuruluşlarının atıf verileri, global metrikleri ve profil bilgileri ile, akademik performansın değerlendirmesine imkan sağlar. InCites ile araştırmacı ve kurumların performansını nitel ve nicel ölçekte karşılaştırabilir, yeni araştırma trendleri yakalayabilir, gelişime açık potansiyel alanları keşfedebilir, yeni ortaklıklar ve fon olanakları bulabilir ve metriklerden faydalanarak araştırma stratejileri geliştirebilirsiniz.
 
Journal Citation Reports (JCR) atıf verilerine dayanan sayısal veriler ve istatistik temelli bilgilerle dergileri değerlendirme imkanı sunar. JCR dergi ve kategori seviyelerine göre araştırmanın etkisini ölçer ve atıflar arasındaki ilişkiyi gösterir. JCR ile, dergiler ile ilgili veri sağlayabilir, derginin etki faktörünü değerlendirebilir ve çeşitli arayüzlerle bağlantı sağlayabilirsiniz. 


Essential Science Indicators; InCites platformunun  bir  parçası olan Essential  Science Indicators, çalışma  alanınızdaki  etkili  kişileri,  kurumları, raporları, yayınları, ülkeleri ve hatta çalışmanızı etkileyebilecek gelişmekte olan diğer araştırma alanlarını tespit etmenize yardımcı olmaktadır. Dergi makale yayın sayısı ve atıf verisine dayanan bilimsel performans istatistikleri ve bilimsel trendler üzerinden 22 özel araştırma alanındaki en   popüler   bilim   adamlarını,   kurumları,   ülkeleri   ve dergileri sıralayın.


Not: Incites veritabanını kullanabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. (Öncesinden Web of Science kullanıcı adı-şifreniz varsa o bilgilerle giriş yapabilirsiniz.)

Önceden kaydınız yoksa “Register email adress” bağlantısına tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Kullanım Yardımı: http://clarivate.libguides.com/home
 


Son Güncelleme Tarihi: Cu, 04/19/2019 - 13:46