JoVE Video Veri Tabanı

Erişim adresi: https://www.jove.com/
Erişim tarihi: 5 Kasım 2018’e kadar

JoVE, makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk ve tek hakem heyetli video veri tabanıdır. Makaleler, Pub/Medline, Scifinder, Web of Science ve Scopus tarafından indexlenmistir ve dünyada impact faktoru olan tek video veri tabanıdır.

Turcademy – Türkçe Akademik Yayınlar Platformu Deneme Erişimi

Turcademy Türkiye Akademik Yayınlar Platformu ile; ülkemizde akademik yayıncılık alanında öncü olan Anı Yayıncılık, Gazi Kitabevi, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık'a ait 3000'e yakın Türkçe akademik kaynak elektronik ortamda kullanıcılarına sunmaktadır. Doğa Bilimleri, Hukuk, Mühendislik Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarını kapsayan nitelikli dermesi ile Turcademy platformu; kullanıcılarına; öncü ve güvenilir yayınevlerinin sağlamış olduğu Türkçe akademik içeriği, kullanıcı dostu bir arayüz ile sunmaktadır.

İdealonline Süreli Yayın ve Konferans&Armağan Veritabanları Deneme Erişimi

"İdealonline”, dergi, kitap, makale, sempozyum&kongre ve diğer bilgi kaynaklarını bir platform altında toplayan, kapsamlı ve geniş bilgiye Türkçe kaynaklarda da ulaşılmasını sağlayan, bunları okuyucuların hizmetine sunan veri tabanıdır.

İdealonline güncel içerik bilgileri aşağıdaki gibidir;

Legalbank Deneme Erişimi

Legal Yayıncılık tarafından oluşturulan Online Legal Veri Tabanı olan Legalbank, bugüne değin yayınlanmış ve de yayınlanacak tüm kitap ve dergileri içeriyor.

Veritabanı sayesinde kendinize oluşturacağınız “Online Kütüphane”nizde yer alan “arama kutucuğunu” kullanarak aramak istediğiniz karar, makale, kavram vb. içeriği girerek kütüphanenizde bulunan kaynaklarda arama yapabilir ve çıkan sonuçları görüntüleyebilirsiniz.

The Times Digital Archive 1785-2012 Deneme Erişimi

1785 yılından bu yana dünya olaylarını objektif bir şekilde kapsayan, hem dünya liderlerine hem halka hitap eden, ödüllü, devamlı yayım yapan en eski günlük gazetedir.

The Times, 200 yılı aşkın tam metin tıpkı basımlardan oluşan 19. ve 20. yüzyılın en saygın çevrimiçi kaynaklarından biridir. Bu tarihi gazete arşivi, dünyada orjinal olarak yayımlanan kaynaklar çerçevesinde en iyi bilinen ve en çok atıf alan gazete arşivdir.

1.6 Milyon Sayfa
70,000 Sayı
11.8 Milyon Haber

Gale Reference Complete Deneme Erişimi

4 ana koleksiyon altında bir araya getirilmiş koleksiyonlar topluluğudur. Birincil ve ikincil kaynaklardan oluşturulmuş olan Gale Reference Complete; tıp, mühendislik, tarih, politika, sosyoloji, felsefe, ekonomi, din ve benzeri birçok bilim dalına yönelik makaleleri, kitapları, arşiv malzemelerini ve haber kaynaklarını bir arada bulabileceğiniz bir koleksiyondur.

Erisim Adresiniz: http://www.galepages.com/kultur
Deneme Erisimi Suresi: 2 Kasım 2018 tarihine kadar

Lexpera Deneme Erişimi

LEXPERA teknolojisi ile sayısı hızla artan ve her gün değişikliğe uğrayan hukuki düzenlemeler arasındaki karmaşık bağlantılar sistematize edilerek, güncel hukuk kaynakları, etkileşim içinde olduğu diğer kaynaklarla ilişkili olarak erişilebilir hale getirilmiştir. Bilgi kaynaklarının yenilikçi bir şekilde işlenmesi, kullanıcı dostu tasarımı ve mobil cihazlardan erişim imkânı ile LEXPERA uygulamacılara, öğrenci ve akademisyenlere yenilikçi çözümler sunmaktadır.