EBSCO Kullanıcı Eğitimleri

EBSCO firması, COVID-19 önlemleri kapsamında alınan uzaktan eğitim kararını desteklemek amacıyla çevrimiçi olarak bir dizi kullanıcı eğitimi gerçekleştirecektir. Üç kısımdan oluşacak bu eğitimlerin birinci kısmı “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları”, ikinci kısmı “EBSCO eKitaplar: İçerik ve Kullanım Yöntemleri”, üçüncü kısmı ise “TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar” hakkında olacaktır.

Eğitimler 26 Mart 2020 ve 1 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Taylor & Francis eBooks Veri Tabanı Deneme Erişimi

CRC Press, Routledge, Focal Press, Psychology Press, Apple Academic Press, Ashgate, Garland Science ve daha birçok yayınevinden fen bilimleri, beşeri bilimler, sosyal bilimler, eğitim, davranış bilimleri ve hukuk gibi 53 farklı disiplinden 125.000’den fazla e-kitaba erişim sağlayan Taylor & Francis eBooks veri tabanı, İKÜ’nün deneme erişimine açıldı.

Erişim adresi: www.taylorfrancis.com

İKÜ Kütüphanesi Büyümeye Devam Ediyor

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, envanterine kattığı kitaplarla büyümeye devam ediyor. Ataköy Yerleşkesi Kütüphanesi, Şirinevler Yerleşkesi Kütüphanesi ve Basın Ekspres Yerleşkesi Kütüphanesi olmak üzere üç kütüphane olarak kullanıcılara hizmet veren İKÜ Kütüphanesi’ndeki basılı kitap sayısı 100 bini geçti.