İKÜ Kütüphanesi Beylikdüzü Belediyesi Fakir Baykurt Kütüphanesi’ni Ziyaret Etti

İstanbul Kültür Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yasemin Balcı ile Teknik ve Okuyucu Hizmetler Müdürü Senem Akgün 25 Ekim 2019 Cuma günü Beylikdüzü Belediyesi’nin şube kütüphanelerinden biri olan Fakir Baykurt Kütüphanesi’ni ziyaret ettiler. Balcı ile Akgün yeni açılan kütüphaneye destek olmak amacıyla; İKÜ Yayınevi’nden çıkan yayınlar ile kütüphanemize bağışlanan çocuk kitaplarını beraberinde götürdüler. Yetkililerimiz, Beylikdüzü Belediyesi tarafından görevlendiren kütüphaneci Özlem Bilge Güneş ve diğer görevliler ile Fakir Baykurt Kütüphanesi’nin kuruluşu, işleyişi ve kapsamını görüşme fırsatı buldular.

Fakir Baykurt Kütüphanesi Hakkında

Fakir Baykurt Kütüphanesi, Beylikdüzü Belediyesi’ne bağlı 6 şube kütüphanesinden biri olarak Mart 2019 tarihinde kapılarını okuyuculara açmış, toplam 450 m2 alana sahip, 80 kişilik kapasitesiyle Kavaklı sakinlerine ve özellikle Kavaklı Ortaokulu öğrencilerine hizmet vermeyi amaçlayan bir kütüphane olarak dikkat çekiyor. 5000 kitaplık koleksiyonu olan kütüphanede internet erişim imkânı, dergi ve gazete bölümleri ile çocuk kitaplığı ve çocuk etkinlik alanı da bulunuyor. Kütüphane, Kavaklı Hasan Doğan Stadyumu’na olan yakınlığı ile göze çarparken, spor yapmaya gelen bölge sakinleri ile öğrencilerin sportif aktiviteler ile kültürel ve sosyal faaliyetlerini birlikte yürütmelerine imkân sağlama amacı güdüyor. Yetkililer bunun bir bakış açısı ve alışkanlık geliştirmek amacıyla bilhassa yapıldığı; her mahallede, her stadyum ve okula yakın bir kütüphanenin yer alması gerektiğinin altını çiziyorlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi Kütüphanesi olarak, Türk düşünce ve yazım yaşamının en kıymetli isimlerinden biri olan, yazar, şair, eğitimci Fakir Baykurt’un adını taşıyan bu kütüphaneye destek olmak amacıyla İKÜ Yayınevi’nin listede yer alan kitaplarını ve çok sayıda çocuk kitabını bağışladık. Meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde, Fakir Baykurt Kütüphanesi’nin koleksiyon geliştirilme çalışmaları, mevcut ve yeni okuyuculara yönelik gerçekleştirilecek faaliyetleri ile ilgili her zaman kendileri ile işbirliği içinde olabileceğimizi ilettik. 

Çünkü Kültür Anayasası, “Kültürlü Bütüncül bir Eğitim Anlayışına Sahiptir” ve “Kültürlü Birey Olmayı ve Toplumsal Bilinç Kazanmayı Önemser” der.

İKÜ Yayınevi kitap listesi için...  

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 11/04/2019 - 15:53