Deneme Erişimlerine Açılan Veri Tabanları

“Ebsco CINAHL Complete” Veri Tabanı

CINAHL® indeksinde en çok okunan ve kullanılan, en kaliteli dergilerin birçoğunu tam metin olarak erişime sunan CINAHL® Complete; hemşirelik, ebelik, hasta bakımı, destek sağlık bilimleri ve ilgili diğer tüm alanlar için yayımlanan temel dergileri içeren, bu disiplinler için hazırlanmış tam metin bir veri tabanıdır. Hemşirelik ve ilgili sağlık disiplinlerini eksiksiz şekilde kapsayan veri tabanı, Critical Care Nurse, British Journal of Nursing, Journal of Trauma Nursing, Health Expectations ve Radiologic Technology gibi en önde gelen dergilerin birçoğunu gecikmesiz ve tam metin olarak içermektedir. Tam metin arşiv kapsamı 1937’ye yıllara kadar uzanan CINAHL Complete, sunduğu hemşirelik, hasta bakımı ve benzer sağlık literatürü ile bu alanlara yönelik bölümleri bulunan üniversiteler için en temel kaynaktır. 

Erişim linki: https://iku.libguides.com/ebscocinahlcomplete
Erişim: 31 Mart 2021 tarihine kadar


“Ebsco Nursing Reference Center Plus” Veri Tabanı

Kanıta dayalı metodoloji ile hemşireler için özel olarak tasarlanmış olan Nursing Reference Center Plus veri tabanı, hemşirelerin, sorulara hızlı bir şekilde cevap verebilmesi, bakım planlarına hızlıca erişebilmesi ve ilgili eğitim videolarını kolayca bularak hemşirelik becerilerini güçlendirmesini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Geniş kapsamıyla, hemşirelik bölümleri için temel bir kaynak olan Nursing Reference Center Plus, 2018 KLAS: Software & Services raporunda “Klinik Karar Destek – Hasta Başında Bakım Klinik Referansı alanında 2018 KLAS Kategori Lideri” seçilmiştir.

Erişim linki: https://iku.libguides.com/nursingreferencecenterplus
Erişim: 31 Mart 2021 tarihine kadar
 


“Ebsco Nutrition Reference Center” Veri Tabanı

Beslenme ve ilgili alanlar için kanıta dayalı bilgi ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan Nutrition Reference Center veri tabanı, diyetisyenlere ve beslenme uzmanlarına kapsam ve içerik bakımından bu alandaki en kapsamlı koleksiyonu sunmaktadır. Beslenme alanındaki profesyoneller için özel olarak tasarlanmış alanında otorite bir bilgi kaynağı olan Nutrition Referans Center, en güncel bilgilere erişim sağlayarak, profesyonellerin en son gelişmeleri kolaylıkla takip etmelerini mümkün kılmaktadır. Kullanıcılarının bilgiye pratik bir şekilde ulaşmalarını hedefleyen Nutrition Reference Center, mobil cihazlardan erişimi de destekleterek, son derece verimli bir araştırma tecrübesi sunmaktadır.

Erişim linki: https://iku.libguides.com/nutritionreferencecenter
Erişim: 31 Mart 2021 tarihine kadar
 


“Ebsco Rehabilitation Reference Center” Veri Tabanı

Konuşma, fiziksel ve mesleki terapi hakkında en son yayımlanan bilgileri içeren ve haftalık olarak güncellenen Rehabilitation Reference Center; kanıta dayalı bir hasta başı bakım kaynağı olup, fizyoterapi, konuşma terapileri ve rehabilitasyon alanlarında çalışan profesyoneller ve araştırmacılar için hazırlanmış bir veri tabanıdır. Bu otorite veri tabanı sayesinde, terapistler uzmanlık alanlarındaki en güncel bilgilere en hızlı şekilde erişebilmektedir. Kanıta dayalı içeriği sayesinde, karşılaşılan vakalar için en iyi bakım yöntemlerine pratik bir şekilde ulaşabilmektedirler.

Erişim linki: https://iku.libguides.com/rehabilitationreferencecenter
Erişim: 31 Mart 2021 tarihine kadar
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/17/2021 - 00:38