MIT PRESS DIRECT Deneme Erişimi

MIT Press Direct

MIT Press, elli yılı aşkın süredir dünyanın her yerindeki önde gelen eğitimci ve araştırmacıların önemli çalışmalarını yayımlayarak bilginin geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. MIT Press Direct; ekonomi, işletme, yenilik, makine öğrenmesi ve yapay zekâ, çevre, evrim ve enerji alanlarında önemli çalışmalardan oluşan seçkin içerikleriyle grubun temel kaynaklarından biridir.

Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanları

Cambridge University Press eBooks ve Journals Online

430’dan fazla hakemli bilimsel dergisini ve 42 binden fazla akademik kitabını çevrim içi olarak abone kurumlara sunmaktadır. Sunduğu bilimsel yayınlar tüm disiplinlere hitap eder. TIP, Mühendislik, Fizik, Sosyal Bilimler, Matematik, Psikoloji ve daha birçok konu başlığında büyük bir bilimsel hazneye erişimi sunar.

58. Kütüphane Haftası Etkinliği

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Fizik Bölümü akademisyenlerimizden Prof. Dr. Dursun Koçer iş birliğinde, "58. Kütüphane Haftası" etkinliği düzenlenecek. Alanında uzman isimlerin katılacağı etkinlik, 29 Mart Salı günü 09.45-16.45 saatleri arasında Adobe Connect üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ
58. KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİĞİ
Programı
29 Mart 2022 Salı

dMags Dergi Platformu Deneme Erişimi

Türkiye’nin en eski dijital dergi platformu olan dMags Dergi Platformu'nda yer alan; Atlas, National Geographic, Popular Science, Capital, Ekonomist, Forbes, Chip, Harper’s Bazaar, HomeArt, Science + Nature, Vogue Türkiye, Psychologies gibi en çok ilgi gören dergilere eş zamanlı olarak bilgisayarlar ve mobil cihazlardan bağlanarak çevrim içi şekilde erişim sağlanabilmektedir.

Wikilala (Osmanlı Dijital Kütüphanesi) Deneme Erişimi

Wikilala, matbaanın icadından sonra basılmış Osmanlıca metinler (gazete, dergi, kitap ve belge) içerisinde “arama” yapılmasına olanak sağlayan bir dijital kütüphanedir. Meraklıların veya akademik çalışmalar yapan araştırmacıların halihazırda Osmanlıca metinlerde latin harfleriyle arama yapabilmelerine imkân tanıyan bir kütüphane bulunmamaktadır. Dijital baskı çağına gelinceye dek araştırmacılar Osmanlıca metinler içerisinde aradıklarını bulabilmek için sayfalarca konu başlığını taramak, hatta satır satır metin okumak zorundaydılar.

JoVE Veri Tabanı Deneme Erişimi

Değerli İKÜ Ailesi,

2006 yılında yayın hayatına başlayan, makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk hakemli video veri tabanı JoVE’nin (Journal of Visualized Experiments)  Biology ve Cancer Research koleksiyonlarına kütüphane olarak üyeliğimiz bulunmamaktadır.

JOVE’un aşağıda belirtilen diğer koleksiyonları 15 Haziran 2021 tarihine kadar deneme  erişimine açılmıştır.