Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yasemin Balcı, Pandemiyle Birlikte Kütüphanelerdeki Dijitalleşme Sürecini DHA’ya Anlattı

İstanbul Kültür Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yasemin Balcı, 29 Mart-4 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında DHA’ya röportaj verdi. Pandemiyle birlikte kütüphanelerde de dijitalleşme sürecinin hız kazandığına dikkat çeken Balcı, elektronik kaynak kullanımının avantajlarıyla yarattığı alışkanlığın pandemi sonrasında da devam edeceğini söyledi.

Yasemin Balcı, “57’nci Kütüphane Haftası 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yılki kütüphane haftasının ana teması da pandemi ve kütüphaneler üzerine işleniyor. Pandeminin ilan edilmesinin ardından tüm dünyada kütüphanelerin kapanması, uzaktan eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte biz de kütüphane olarak verdiğimiz referans hizmetlerini sanal ortama taşımak durumunda kaldık. Referans hizmetleri, kullanıcılara kaynakları nasıl kullanması gerektiğini anlatan bir hizmettir. Pandemiden önce bu hizmeti yüz yüze veriyorken, pandemi sürecinde online olarak vermeye başladık. Hatta telefonlar ve elektronik postalar ile bu hizmeti devam ettirdik” diye konuştu.

Haber detayı için tıklayınız…